SVĚTOVÝ POHÁR, ČESKÁ LIGA I MORAVSKÁ BIKROSOVÁ LIGA 2023 U KONCE
News photo
Avatar of Writer

Matěj Chalupný,

17. října 2023

ZÁVODY

První dva řijnové víkendy téměř uzavřely bikrosovou sezónu 2023. Na programu byla zaverečná kola České ligy v Praze Bohnicích, Moravské bikrosové ligy v Uničově a také Světového poháru (Santiago del Estero, Argentina).

 

Argentinské město Santiago del Estero hostilo hned 4 kola SP. Česká reprezentace BMX zde měla Marka Neužila a Elišku Bartůňkovou. Elišce se závod v kategorii Women Elite nevydařil podle představ, a zůstala tak před branami čtvrtfinálových bojů. Marek Neužil pokračoval v už tak povedené sezóně a v Argentině byl často vidět na předních pozicích. Ze Santiaga si odvezl jedno čtvrtfinálové umístění, dvě semifinálové a letos podruhé se postavil i na stupně vítězů. V 8. závodu SP skončil třetí a v seriálu Světového poháru se v kategorii Men U23 umístil na 9. místě!

 

S Moravskou bikrosovou ligou se pro letošní rok jezdci rozloučili dvojzávodem v Uničově. Větrné, ale na říjen stále příjemné počasí přilákalo mnoho jezdců. Stejně jako na MBL v Opavě mohli i zde jezdci bojovat o zajimavou finanční prémii za nejrychlejší kolo dne. Nejlepší čas v obou dnech patřil domácímu Matějovi Linhartovi, který se na závodní scéně objevil po delší přestávce. Výsledky z obou dnů jsou k dispozici u jednotlivých závodů. 

Celkovými vítězi MBL se pro rok 2023 stali: Ema Mahdalová (BMX Team Brno), Vilém Trojek (Utopia bikes Zábřeh), Filip Bednařík (SK Jantar Opava), Matyáš Karel Klapetek (AMK BMX Studénka), Miroslav Dreiseitl (BMX Dracing Team), Matěj Bukva (Tufír Team), Petra Dreiseitlová (BMX Dracing Team), Adam Jindrák (Bike Team Uničov), Pavel Trubač (Laguna Cycles Team), Marek Nováček (Bike Team Uničov), Jakub Klement (SK Jantar Opava).

 

Česká liga byla dovršena v Praze Bohnicích. Již typické podzimní počasí bylo pro jezdce a diváky zpestřeno v sobotu večer, a to závodem Večerní Holeshot. Výsledky jsou rovněž k dispozici u jednotlivých závodů.

Celkem 8 závodů rozhodlo o celkových vítězích, kterými se stali: Mia Roškotová (Bikrosclub Řepy), Michal Černý (SC BMX Benátky), Nela Krnáčová (Bikrosclub Řepy), Sebastián Štěpánek (TJ BMX Pardubice), Radim Průcha (Bikrosclub Řepy), Max Roškot (Bikrosclub Řepy), Tomáš Souček (TJ BMX Pardubice), Denis Krejčí (TJ Slovan Bohnice-BMX), Karel Dvořák (BMX Nižbor), Tomáš Lohse (BMX Bílina), Ondřej Souček (TJ BMX Pardubice), Tobias Bleier (Bikrosclub Řepy), Václav Veleta (TJ Slovan Bohnice-BMX), Adam Rauschgold (TJ Slovan Bohnice-BMX), Daniel Žalman (TJ Favorit Brno)

 

Na domací půdě zbývá letos poslední závod, a sice 10. ročník Ženda race v Praze Řepích, odkud veškerý výtěžek putuje do onkologického centra v Motole.