SEZÓNA 2024 ODSTARTOVALA!
News photo
Avatar of Writer

Matěj Chalupný,

25. února 2024

ZÁVODY

Letošní nabitá olympijská sezóna již odstartovala. Jižní polokoule právě zažívá letní období, což nahrává outdoorovým sportům. Světový pohár BMX Racing se tak naplno rozjel, a to na Novém Zélandu (1. a 2. kolo SP) a v Austrálii (3. a 4. kolo SP). Na startu nechyběli ani naši reprezentanté, konkrétně Sabina Košárková, Marek Neužil a Vojtěch Polesný.

První zastávkou byl Nový Zéland, město Rotorua. Zdejší bikrosová dráha nabízela na mužské prosekci možná největší skok ze všech, a tak nebyla o dramatické jízdy nouze. Bohužel, náročnost tratě na vlastní kůži poznal Marek Neužil. Zatím co byl ve vedení své jízdy, na prosekci ztratil rychlost a dostal se do kontaktu s italským jezdcem. Následkem pádu si přivodil zlomeninu zápěstí a přišel tak o účast na zbývajících třech kolech SP na jižní polokouli. Vojtěch Polesný nasbíral mnoho zkušeností a z Nového Zélandu si odvezl 46. a 47. místo. Naše jediná zástupkyně něžného pohlaví Sabina Košárková si po sobotním umístění v semifinále zlepšila náladu nedělním 6. místem!

 

Dva týdny po prvních dvou kolech se kolotoč Světového poháru přesunul do australského Brisbane. Sabina Košárková skončila oba závodní dny těsně před branami finále. Vojtěch Polesný se v sobotním závodu prokousal až do čtvrtfinále a zaznamenal tak svůj zatím nejlepší výsledek na závodech SP. V posledním, čtvrtém závodě obsadil nakonec 43 místo.

 

Česká Reprezentace BMX se společně s Talent Teamem v úterý přesune do italské Verony, kde je čeká soustředění na dráze, která bude letos hostit Mistrovství Evropy.