CHAMPIONSHIPS KATEGORIE MAJÍ PRVNÍ DVA VÍKENDY EVROPSKÉHO POHÁRU BMX 2024 ZA SEBOU
News photo
Avatar of Writer

Matěj Chalupný,

31. března 2024

EVROPSKÝ POHÁR

Zástupci Talent týmu a Reprezentace BMX zmeřili své síly s evropskými soupeři ve francouzském Sarrians a belgickém Zolderu. Oba víkendy měly jednu věc společnou, a to velmi nepřiznivé počasí. Především závod v Sarrians byl počasím velmi poznamenaný a nakonec se odjelo pouze nedělní kolo, kdy všechny championships kategorie startovaly z malého startu a profi sekce byla uzavřená. Zolder se již odjel kompletní, ale časté přeháňky moc nesvědčily místnímu asfaltu, který byl velmi kluzký a mnoho jezdců na to doplatilo. 

 

Zkrácený závodní víkend ve francouzském Sarrians byl pro juniora Jakuba Cidlinského poměrně nadějným startem do sezóny. Dnes již poměrně neobvyklý závod mužů přes mini sekci vystavil Jakubovi stopku tesně před branami finále. Semifinálového umístění dosáhli Elen Lapková (Girls 15/16) a Vít Novotný (Boys 15/16). O účast našich národních barev ve finále se postarala Sabina Košárková (Women U23), která protnula cílovou pásku na čtvrtém místě.

 

Belgický Zolder již nebyl, co se týče finálových účastí, tak skromný a naši zástupci se objevili hned v pěti finálích. V kategorii Girls 15/16 se do finále dvakrát probojovala Elen Lapková a odváží si šesté a sedmé místo. Sabina Košárková skončila v sobotu v semifinále, ale v neděli se vrátila opět mezi osmičku nejlepších v kat. Women U23 a brala čtvrté místo. Eliška Bartuňková má za sebou velice povedený víkend a domů se vrací se dvěmi účastmi ve finále kategorie Women Elite (sobotní čtvrté a nedělní páté místo). Za zmínku rovněž stojí semifinálové umístění Alberta Vlčka v kategorii Boys 15/16, který o svou šanci bojovat o finále přišel na první rovince, kde se připletl k pádu.

 

Naše reprezentantky Eliška Bartuňková a Sabina Košárková se příští víkend zúčastní závodu Olympic Test Event ve francouzské Paříži. Devčata tak budou moct okusit trať, která bude v létě hostit olympijský závod BMX Racing.