EVROPSKÝ POHÁR V BENÁTKÁCH NAD JIZEROU A ČESKÁ REPREZENTACE - VYDAŘENÝ VÍKEND!
News photo
Avatar of Writer

Matěj Chalupný,

15. dubna 2024

EVROPSKÝ POHÁR

Páté a šesté kolo Evropského poháru BMX 2024 hostila Česká republika. Prvotřídní bikrosový areál v Benátkách nad Jizerou se po loňské úspěšné premiéře znovu ujmul pořádání a společně se slibovanou předpovědí počasí se mnozí těšili, jak to celé proběhne. A pro reprezentační tým víkend proběhl skvěle!

 

Elen Lapková nejen, že navázala na svá finálová umístění ze Zolderu, ale dokonce se přiblížila o kousek blíž umístění na pódiu. Sobotní čtvrté místo v kategorii Girls 15/16 je její dosavadní letošní maximum, na které navázala nedělním pátým místem.

 

Vít Novotný byl po celý víkend jedním z nejrychlejších jezdců kategorie Boys 15/16. V sobotu sice štěstí nestálo na jeho straně, ale neděle se pro něj nesla v úplně jiném duchu. S klidem se dostal do finále, kde se blýskl famózním výkonem a dojel si pro nejvyšší příčku!

 

Nejpočetnější zastoupení jsme měli v kategorii Junior Men, a to konkrétně pět jezdců. Jakub Cidlinský se jako jediný probojoval až do finále sobotního závodu a v cíli si připsal šesté místo. Na jeho účast navázal v nedělním závodu Jakub Klement, pro kterého bylo projetí cílové čáry ve znamení stříbrné medaile.

 

Jedna z opor našeho týmu, Marek Neužil, se představil na startu poprvé od svého zranění, které si přivodil při Světovém poháru na Novém Zélandu. Vítězstvím v sobotním závodu kategorie Men U23 se všem svým soupeřům připomněl náramně. V neděli ho do finále doprovodil Jakub Vesecký, který maximálně využil výhodu domáciho prostředí, a pro kterého se jednalo o jeho první umístění v Top 8. Společně se tak postarali o výsledek Neužil 3 - Vesecký 6.

 

Sabina Košárková se v kategorii Women U23 po oba dny kvalifikovala do finále. Sobotní, pro ni možná trošku hořké šesté místo, v neděli o poznání vylepšila a skončila na druhém mistě!

 

Naše elitačka Eliška Bartůňková měla, stejně jako Sabina, podobný průběh víkendu. Sobotní čtvrté umístění proměnila v nedělní třetí.

 

Skvěle fandící publikum a atmosféra pouze podtrhla již tak velmi vydařený evropský víkend pro náš reprezentační tým. Děkujeme vám všem!