3. A 4. KOLO SAZKA ČESKÉHO POHÁRU BMX - PRAHA ŘEPY
News photo
Avatar of Writer

Matěj Chalupný,

26. května 2024

ZÁVODY

Předpověď hlásila na závodní víkend v Praze-Řepích částěčně deštivé počasí. To se díkybohu nevyplnilo a nejen čeští závodníci tak mají za sebou další slunný závodní víkend. My všichni si budeme muset zvyknout na fakt, že čtvrtfinále zkrátka budou k českému závodnímu programu patřit. V sobotu se na čtvrtfinále jelo ve třech kategoriích, v neděli ve dvou. A to je moc dobře! Nová bikrosová kola pro zájemce o bikros byla ve spolupráci mezi Komisí BMX a společností Sazka dodána do oddílů. A to je ještě lepší!

 

Cekový počet startujících byl 339, včetně jezdců ze Slovenska či Rakouska. Nově byl navíc celý závod vysílán živě na platformě YouTube. V mezičase závodů proběhla exhibice společnosti Sazka na pumptracku, při které byla v neděli předána nová bikosová kola. O tento dar do tuzemských oddílů se postarala Komise BMX ve spolupráci právě se společností Sazka. Tato kola budou určena nově příchozím zájemcům o náš sport, kteří tak budou moct maximálně okusit, jaké to je si zajezdit na bikrosovém kole, a že to je vlastně super pocit a skvělý sport.

 

Kategorie 15/16 měla několik favoritů na vítězství. Tím asi největším byl Vít Novotný z TJ Favoritu Brno, který chyběl na startu úvodního víkendu ČP v Brně-Lískovci. Svou roli favorita naplno potvrdil a po oba dny se stal vítězem. Většina zbývajících pódiových umístění byla obsazena domácími jezdci z Řep. Naše reprezentantky Eliška Bartuňková a Sabina Košátková, které na domácích závodech soupeří právě v této kategorii, předvedly skvělý výkon a obsadily páté místo (v sobotu Sabina, v neděli Eliška).

 

V kategorii Men Junior-U23-Elite jsme byli, pokud si dobře pamatuji, svědky semifinálových jízd po dlouhých 12 letech. Jak jsem psal již dříve, především velký příval loňských závodníků kategorie 16 tomu dopomohl. Nikdo z jezdců tak neměl svou účast ve finále zaručenou. Diváci měli krásnou podívanou a jezdci se museli opravdu zmáčknout. Marek Neužil hodil svůj výkon z Mistrvoství světa za hlavu a oba dny se stal vítězem. Junioři byli hodně vepředu a z celkových šesti volných míst na pódiu obsadili tři místa. 

 

Kat. 15/16 sobota:

1. Vít Novotný (TJ Favorit Brno)

2. Oliver Miltner (Faler Bike Team)

3. Tobias Bleier (Bikrosclub Řepy)

Kat. JM-U23-EM sobota:

1. Marek Neužil (TJ Slovan Bohnice)

2. Matěj Linhart (Bike Team Uničov)

3. Jakub Cidlinský (SC BMX Benátky)

 

Kat. 15/16 neděle:

1. Vít Novotný (TJ Favorit Brno)

2. Jiří Halásek (Bikrosclub Řepy)

3. Tobias Bleier (Bikrosclub Řepy)

Kat. JM-U23-EM neděle:

1. Marek Neužil (TJ Slovan Bohnice)

2. Jakub Klement (SK Jantar Opava)

3. Jakub Cidlinský (SC BMX Benátky)

 

Velkou část naších jezdců teď čeká cesta do italské Verony, kde se nadcházející týden koná Mistrovství Evropy. Ještě jednou velké díky Komisi BMX a společnosti Sazka za dar pro tuzemské oddíly a hodně štestí všem účastníku na ME ve Veroně.