5. A 6. KOLO SAZKA ČESKÉHO POHÁRU BMX - BENÁTKY NAD JIZEROU
News photo
Avatar of Writer

Matěj Chalupný,

9. června 2024

ZÁVODY

Celkových 335 jezdců se zúčastnilo slunného víkendu v Benátkách. Benátecký klub zřejmě ví, na kdy naplánovat své závody a všichni tak měli po zdejším dubnovém víkendu Evropského poháru další víkend se sluncem nad hlavou. Já jsem tentokrát využil nabídku live streamu, který dle mého běžel dobře. Do budoucna všem, kteří se závodů nemohou zúčastnit, live stream na YouTube kanálu Czech BMX doporučuji.

 

Kategorie 15/16 a kat. JM-U23-EM mají letos své favority, kteří svou roli potvrdili i o uplynulém víkendu. V první zmíněné kategorii se jedná o Víta Novotného, čerstvého finalistu z Mistrovství Evropy ve Veroně. S trochou nadsázky by se dalo říct, že spíše závodí sám se sebou a snaží se vylepšit své dosavadní časy z každého závodu. Oliver Miltner a Albert Vlček si během víkendu vyměnili druhé a třetí místo na pódiu. V nejvyšší kategorii je to zatím otázka, zda Marek Neužil udrží svou roli favorita a odjede zbytku pole nebo, zda se mladí junioři poperou o nejvyšší stupínek. Momentální odpověď je ta, že Neužil svou roli plní a vítězí, ale junioři Klement s Cidlinským, kteří letos zatím prožívají úspěšnou sezónu, se na popředí tlačí a dost možná se v budoucnu dočkáme zajimavých soubojů.

 

Nejúspěšnějším oddílem co se týče počtu prvních míst se stal oddíl TJ Favorit Brno, který zapsal celkem osm vítězství. Bike Team Vyškov skončil na druhém místě se šesti výhrami a třetí jsou TJ Slovan Bohnice-BMX s pěti výhrami.

 

Kat. 15/16 sobota:

1. Vít Novotný (TJ Favorit Brno)

2. Albert Vlček (Bikrosclub Řepy)

3. Oliver Miltner (Faler Bike Team)

 

Kat. JM-U23-EM sobota:

1. Marek Neužil (TJ Slovan Bohnice-BMX)

2. Jakub Klement (SK Jantar Opava)

3. Matěj Linhart (Bike Team Uničov)

 

Kat. 15/16 neděle:

1. Vít Novotný (TJ Favorit Brno)

2. Oliver Miltner (Faler Bike Team)

3. Albert Vlček (Bikrosclub Řepy)

 

Kat. JM-U23-EM neděle:

1. Marek Neužil (TJ Slovan Bohnice-BMX)

2. Jakub Cidlinský (SC BMX Benátky)

3. Viktor Oldřich Chudoba (Bikrosclub Řepy)

 

Sazka MČR 2024 je již za měsíc, do té doby se budou konat podniky na Moravě (MBL ve Vyškově za dva týdny) a v Čechách (ČBL v Nižboru za tři týdny). O nadcházejícím víkendu proběhně v Tielu, Nizozemsko další kolo Evropského poháru.