POSLEDNÍ GENERÁLKY PŘED MČR 2024 ODJETY
News photo
Avatar of Writer

Matěj Chalupný,

30. června 2024

ZÁVODY

Uplynulé dva týdny se konaly poslední tři závody a možnosti otestovat si formu před nadcházejícím vrcholem tuzemského kalendáře, tedy Sazka Mistrovstvím České republiky v Praze-Bohnicích. Před týdnem se konala další dvě kola MBL ve Vyškově, tento víkend pak dvě kola ČBL v Nižboru a zároveň i 3 Nations Cup v německém Ahnatalu.

 

Začněme ale popořadě. Moravská bikrosová liga ve Vyškově proběhla za slunného počasí a již tradičně se těšila slušnému počtu závodníků. Místní dráha doznala velkých změn v podobě zbrusu nové třetí rovinky, která byla rozhodně krokem vpřed oproti té loňské. V kategorii 15/16 po oba dny zvitězil domácí Jaromír Honzák, který tak maximálně vytěžil z výhody domácího prosředí. Kategorie Men 17+ byla naopak po oba dny v režii Jakuba Klementa z týmu SK Jantar Opava. MBL bude hostit poslední dvojzávod sezóny v řijnu na dráze Bike Team Uničov.

 

ČBL tento víkend pokračovala na dráze v Nižboru. Okolo 150 jezdců se postavilo na start závodů. Dráha byla výborně připravena a svým typem připomínala klasický americký bikros ze starých časů, což bylo fajn. Možnost volby mezi minisekcí a prosekcí v kategorii 15/16 a Men 17+ byla za mě rozhodně dobrou volbou a je dobře, že se jezdci pouštěli i do prosekce. Vítězství v kategorii 15/16 si mezi sebe rozdělili sobotní vítěz Šimon Aksamit (Bikrosclub Řepy) a nedělní Oliver Miltner (Faler Bike Team). Kategorie Men 17+ byla v režii Vojtěcha Polesného (Bikrosclub Řepy).

 

A na závěr, 3 Nations Cup v neměckém Ahnatalu byl další možností nasbírat cenné body do UCI rankingu, který určuje počty jezdců, kteří mohou za svůj národ startovat na Mistrovství světa. I zde jsme měli české zastoupení. V kategorii Boys 15/16 skončil Vít Novotný (TJ Favorit Brno) na šestém místě. Marek Neužil byl po celý den neporažený a v kategorii Men U23 se stal vítězem. Eliška Bartuňková obsadila mezi elitními ženami třetí místo.

 

Výsledky z MBL i ČBL jsou k dispozici zde na webu. Tak, a teď se naše veškerá pozornost upíná na nadcházející víkend v Praze-Bohnicích. Uvidíme se tam!