V SAZKA ČESKÉM POHÁRU BMX 2024 JE DOBOJOVÁNO
News photo
Avatar of Writer

Matěj Chalupný,

14. října 2024

ZÁVODY

Ryze podzimní počasí dost možná hrálo roli v rozhodování mnoha jezdců, zda podniknout cestu na poslední dvě kola Sazka Českého poháru BMX do Opavy. Účast jezdců slabě přes 200 sice nebyla závratně veliká, ale na kvalitu výkonů a divácký zážitek to vliv nemělo. Už při příjezdu do Městských sadů v Opavě, kde se tamní bikrosová trať nachází, byly všude kolem památky a zbytky škod po nedávných povodních, ale při vstupu do samotného areálu to již neplatilo. Klub SK Jantar Opava odvedl skvělou práci a svůj areál vrátil do původního stavu. Zbrusu nové zázemí prošlo svou generálkou a kromě sobotního menšího zdržení s čipy vše běželo hladce. Reportáž z nedělního závodu bude vysílána na České televizi a kompletní záznam obou závodních dnů je k dispozici na Youtube kanálu Czech BMX.

 

Pro závodníky byl tento víkend poslední šancí zahýbat s celkovým pořádím ČP. Ti, kterým šlo o nejvyšší příčky, určitě přemýšleli nad tím, zda nebude sychravé počasí nepřítelem první a třetí zatáčky, do kterých závodnící najíždí ve vysokých rychlostech a v minulosti jsme v nich mohli vidět spoustu podklouznutí. Těmto pádům se jezdci bohužel nevyhnuli ani letos, ale já osobně jsem to možná čekal o trochu horší. Slyšel jsem, že by obě zmíněné zatáčky mohly projít rekonstrukcí. To by bylo rozhodně vítáno. Opavská dráha sice nedisponuje prosekcí, ale druhá rovinka prošla částečnou přeměnou a nyní je více než dostatečnou výzvou i pro nejrychlejší jezdce. Tím úplně nejrychlejším se stal bohnický Marek Neužil, který si tak odnesl zajímavou finanční odměnu za nejrychlejší kolo celého víkendu.

 

Výsledky obou závodních dnů jsou k dispozici na Whatsapp skupině Czech BMX a na webu CzechBMX.cz. Zde je přehled vítězů letošního Sazka Českého poháru BMX v jednotlivých kategoriích. Za zmínku stojí například pouhý dvoubodový rozdíl na prvních dvou místech v kategorii Boys 12.

 

Vítězové Sazka Českého poháru BMX 2024

Boys 6 - Laura Tejmarová (TJ Slovan Bohnice-BMX)

Boys 7 - Miroslav Vacek (Bikros Milovice)

Boys 8 - Radim Průcha (Bikrosclub Řepy)

Boys 9 - Max Roškot (Bikrosclub Řepy)

Boys 10 - Jiří Luska (Bikros Team Vyškov)

Cruiser do 44 - Peter Palásthy (BMX Team Liptov)

Cruiser 45+ - Radim Boček (TJ Favorit Brno)

Boys 11 - Vít Rekl (SC BMX Benátky)

Boys 12 - Benjamin Fojtík (Bikros Team Vyškov)

Boys 13/14 - Ondřej Lux (TJ Favorit Brno)

Boys 15/16 - Vít Novotný (TJ Favorit Brno)

Men 17+ - Matěj Hurník (AMK BMX Studénka)

Masters 30+ - Tomáš Haluza (TJ Favorit Brno)

Men Junior - Jakub Klement (SK Jantar Opava)

Men U23 + Elite - Marek Neužil (TJ Slovan Bohnice-BMX)